Naša zgodba

"Kakovost in zaupanje sta najpomembnejša dediščina družine Rebul."

Jean Cesar Reboul

1895 - Začetki Atelier Rebul

Začetki Atelier Rebul sežejo v davno leto 1895, ko je mlad francoski farmacevt Jean Cesar Reboul pripotoval v Istanbul k svojemu očetu, se zaljubil v prečudovito mesto in v samem srcu Istanbula odprl eno izmed prvih lekarn v Turčiji. Leta 1920 se mu je pri delu pridružil še mlad študent farmacije Kemal Müderrisoğlu, ki je leta kasneje postal njegov poslovni partner v lekarni. Skupaj sta dosegala izjemne dosežke in tako se je njuna zgodba šele začela. 

Lekarna Jean Cesar Reboula je po samem odprtju hitro začela rasti in pridobivati na ugledu kot ena izmed najbolj prestižnih lekarn, k čemur je pripomogla predvsem njihova slavna kolonjska narejena iz sivke. 

 

1938 - Kolonjska iz sivke 

V letu 1938 je bila turškemu ljudstvu prvič predstavljena kolonjska iz sivke – REBUL LAVANDA. Sprva se je kolonjska izdelovala iz sivke, ročno nabrane na vrtu gospoda Reboula, kasneje pa so jo uvažali iz juga Francije.


Edinstven proces izdelave

Celoten proces izdelave kolonjske je bil edinstven in sicer, da bi skozi proces destilacije iz sivke dobili karseda čisto sivkino olje, potrebno za izdelavo kakovostne kolonjske, so sivkine cvetove nabirali pred sončnim vzhodom. Ta edinstven proces nabiranja je postal tradicija in je v uporabi še danes. 


1939 - Nastanek lekarne Rebul

Leta 1939 se je Reboul odločil vrniti nazaj v svojo domovino in tako lekarno prepustil Kemalu Müderrisoğlu. Kmalu po odhodu Reboula je Kemal njegovo lekarno preimenoval v lekarno Rebul in njihova kolonjska iz sivke je postala pravi hit Istanbula. Uporaba kolonjske se je prenašala iz roda v rod in je veljala za zelo prestižno darilo. Brivci so jo na primer uporabljali kot čudežni izdelek za lase ter za lajšanje stresa svojih strank. Leta 1981 pa je kolonjska iz sivke doživela ogromen mejnik, saj je prejela zlato medaljo Mednarodnega centra za nadzor kakovosti izdelkov.

Izkušnje, znanje in farmacevtski recepti

Na osnovi bogatih izkušenj, znanj in formul, za katere je zaslužen ustanovitelj Jean Cesar Reboul in kasneje tudi Kemal Müderrisoğlu, je po 120 letih obstoja lekarne bil čas za naslednji korak in tako je bila ustvarjena blagovna znamka Atelier Rebul in z njo nov koncept poslovanja.

2013 - Blagovna znamka Atelier Rebul

Atelier Rebul danes velja za ekskluzivno franšizo, ki ponuja vrhunske kozmetične izdelke in dišave za različne namene. Posebnost blagovne znamke je njen obstoj, saj gre za 127 let staro farmacevtsko zapuščino, katere posebnost je, da danes združuje najbolj naravne surovine z najbolj izpopolnjenimi znanstvenimi formulami. Bistvo blagovne znamke Atelier Rebul temelji na sloganu našega ustanovitelja Jeana Cesarja Reboula: “Kakovost in zaupanje sta najpomembnejša dediščina družine Rebul”.

"Prestiž, ki si ga lahko privoščite.”

Podjetje HEMALUX d.o.o. je edini pooblaščeni dobavitelj in distributer blagovne znamke Atelier Rebul za Slovenijo in Hrvaško, katere proizvajalec je podjetje Rebul JCR Kozmetik Istanbul, Turčija. Samo za izdelke, kupljene na avtoriziranih prodajnih mestih, ki jih oskrbujemo sami, lahko zagotavljamo originalnost, kakovost, primerno ravnanje med transportom in skladiščenjem ter varnost in svežino formul. Za vsa druga fizična ali spletna prodajna mesta originalnosti in kakovosti izdelkov ne jamčimo.